Prečo je UBER pre mňa lepší ako taxiky a MHD ?

Poďme na to z pohľadu zákazníka. Čo ma zaujíma najviac? Cena a rýchlosť.

Porovnanie MHD, Taxi a Uber

Bývam v Ružinove, chodím často do Eurovei – na nákup, na kávu, sushi, nakúpiť do potravín.

Mám 3 možnosti ako sa odtiaľ dostať domov:

  • MHD – Mám to za 0,70-0,90 €. Musím výjsť z Eurovei, prejsť k zastávke na nastúpenie, čakať, čakať. Potom sa veziem v zapotenej MHD. Vystúpim na zástavke, potom idem pešo 5-7 minút. Celé mi to zaberie nehorázny čas. Je tu výhoda, že je to lacné. Ale iba to.

  • Taxi - Išiel som dnes po Bratislave a videl som 3-4 klasické taxíky. Na jednom z nich bolo napísané: nástupná sadzba 3,99 €. Druhý taxík sa volal 5-eurový taxík. Ak by som aj chcel taxík, tak volať na nejaký dispečing je dnes old-school. Platiť 4 a viac eur za túto cestu sa mi zdá príliš drahé. Pričom stojace taxíky majú vyššiu nástupnú sadzbu – čo je z pohľadu zákazníka úplné zlé. To by som mal aj v potravinách zaplatiť vyššiu cenu za paradajku čo tam majú od včera ?

  • Uber - Najlepšie mi vychádza táto voľba z hľadiska pomeru cena / kvalita / rýchlosť / pohodlnosť. Takže: zavolám si auto ešte počas toho ako som v Eurovei, auto ma vyzdvihne priamo pri vchode, tašku s nákupom si dám na zadné sedadlo, sadnem si dopredu. Uber ma zavezie priamo pred dvere mojej bytovky, zoberiem si veci a odídem. Nemusím nič riešiť, ani platiť kešom. Proste vystúpim a vybavené. Je to najrýchlejšie a cenovo akceptovateľné. Dlhodobý priemer na túto trasu mám 2,73 €. Ako vidíte ak ideme dvaja-traja cena na osobu je velmi dobrá.

That's WTF I do.

PS: Uber APP stiahnete tu: android appka, iPhone appka

Zaregistrujete sa, dáte tam svoju kartu - áno je to bezpečné. Bežný Slovák si myslí, že dať niekomu kartu znamená automaticky ho okradnúť. Ale nie je to tak, je to bezpečné. Skôr sa Vám to stane v taxíku. Akonáhle Vás vodič Uberu dovezie, príde Vám na email presné vyúčtovanie = detail trasy + koľko to stálo za km + čas.

This article is my 5th oldest. It is 327 words long